Profiel

Han Olden (1951, economisch geograaf) is ruim dertig jaar werkzaam op het gebied van ruimtelijke ordening en regionale economie. Hij was actief in diverse functies, zowel bij de overheid als bij externe adviesbureaus. Naast zijn onderzoeks- en advieswerk geeft hij colleges commercieel vastgoed aan de Universiteit Utrecht. In 2010 is hij gepromoveerd aan de Universiteit Utrecht op een evaluatie van het beleid voor bedrijventerreinen. Daarnaast is hij co-auteur van het boek “Planning van bedrijventerreinen” en heeft hij meegewerkt aan de publicatie “Het bedrijventerrein van de toekomst” van het Planbureau voor de Leefomgeving.

 

Hij heeft een groot aantal projecten uitgevoerd gericht op het ontwikkelen van nieuwe bedrijventerreinen en op de herstructurering van bestaande bedrijventerreinen. Daarnaast heeft hij geadviseerd over regionale en lokale bedrijventerreinenstrategieën en over kwaliteitsprofielen op bedrijventerreinen. Zijn jarenlange ervaring bij diverse overheden en adviesbureaus staat garant voor kernachtige uitvoeringsgerichte adviezen die zijn gebaseerd op gedegen kennis van marktontwikkelingen en nieuwe trends.

 

Van 2012 tot 2018 is Han Olden werkzaam geweest als coördinator toegepast onderzoek bij het Expertise Centrum Stedelijke Dynamiek en Duurzaamheid (ESD2) van de Universiteit Utrecht.

 

Sinds 2015 is hij lid van de Adviescommissie Detailhandel van Zuid-Holland en sinds 2018 van de Retailadviescommissie van Noord-Brabant.